penGikUTkU

Saturday, October 8, 2011

BAjeT 2012...UntunG ke RUGi



sedang aku tgk2 skype aku tetiba aku nampak something yang best pasal bajet 2012..
jom tengok ape yang best...

Pemberian baucar buku bernilai RM200 kepada semua pelajar warganegara Malaysia di institusi pengajian tinggi awam dan swasta tempatan, matrikulasi serta pelajar tingkatan enam di seluruh negara. Bantuan ini dijangka memberi manfaat kepada kira-kira 1.3 juta pelajar dan melibatkan peruntukan RM260 juta.

benda2 lain yang best seperti kat bawah ni...
1. Insentif menarik pelabur asing (KLIDF)
2. Program pembangunan inovasi
3. Yuran koku sekolah dimansuhkan
4. Ptngn cukai kpd penaja bgi sekolah
5. Sistem Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ~ kenaikan gaji maksimum mengikut Gred
6. Penyelarasan Pencen
7. gelanggang futsal di setiap mukim
8. Umur persaraan wajib dilanjut kpd 60 thn
9. Yuran pengajian kpd kakitangan awam
10. Sumbangan RM 500 kpd isi rumah berpendapatan 3 ribu ke bawah
11. Biasiswa kps semua pljr sekolah ren n menengah
12. Boucher buku RM 200 bagi plajar IPTA n IPTS
13. Bonus setengah bulan gaji
14. Mengkaji semula elaun dan kemudahan Ahli Parlimen.


dan aku rasa yang paling best sangat adalah bnde yang aku tulis pastu aku bold ngan italic kan tu....

ape pendapat student2 sekalian...???

6 comments:

khairul akmal bin azman said...

bagus2
belanjawan yg memntingkan pendidikan.

cik CT said...

khairul akmal bin azman:pendidikan itu pnting..

Derus said...

ermm..untung kepada murid2 dan student..:)pekerja gomen pun untung jgk..:)

cik CT said...

derus:untunglah...heheh

mirakim said...

ade yg italic ke?miera tgk sume cam bese je..
ahaha

cik CT said...

mirakin:hahah..b4 ni tulisan die ade italic,pas tu tadi gatal2 tgn nk tuka font,dah x de italic dah..heheh...