penGikUTkU

Saturday, April 7, 2012

time for shake2 with herbalife...

assalamualaikum... hari ini secara oficiallynya sudah masuk waktu bercuti pertengahan semester bg pelajar-pelajar,siswa siswi yg menuntut di semua Universiti diMalaysia.Oleh yg demikian,aku juga seorang penuntut Universiti juga akan bercuti.Arakian itu,aku masih lg berada di hostelku yg indah ini bg memenuhi tuntutanku sebagai seorang pelajar tahun akhir yg masih sebok dan terkial2 menyiapkan FINAL YEAR PROJECT.STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS..... NOw..aku bukan nak cerita pasal cuti or FYP aku.Namun oleh itu(rosak b.m)aku nak cerita kat sesapa yg baca blog aku ni pasal HERBALIFE.Product utk diet.Terus terang nak cakap,aku rasa berat aku mcm x sesuai dengan ketinggian aku.Walaupun bagaimanupun(yg ni b.m melampau) aku telah pon menimbang dan mengukur ketinggianku.....and the result is...AKU BELOM OBES lagi...Tompi eh bukan..tapi aku x puas hati,dan sekarang aku try product herbalife ni
inilah dia.Untuk awal ni aku ambil formula 1 dulu.Ye lah kan,herbalife ni harga die mahal sikit,tapi kesan die sgt bagus untuk manusia2 yang ingin mengurangkan berat badan.Selain itu,ia bukan sahaja utk menurunkan berat badan sahaja,untuk org yg nak naikkan berat badan pon boleh dan ia juga mampu mencegah penyakit2 dalaman macam kencing manis,darh tinggi and banyak lagi lah.cara2 aku berdiet adalah seperti berikut.
yang ni lebih kurang macam manuallah die bagi kat aku.Macam mana cara2 untuk turun berat badan cara herbalife.Setiap hari aku akan ambek 2 sudu formula 1+400ml air kosong sejuk pada waktu pagi dan malam.Pada waktu tgh hari or petang sedikit aku akan makan nasi+lebih lauk dan sayur untuk menambahkan protein dalam badan.Selepas beberapa minit aku minum herbalife ni aku mesti rasa nak terkencing,stgh jam sekali aku rasa nak terkencing.Sebenarnya kencing tu bgus untuk mengeluarkan segala toksin dalam badan ni.Sambil2 tu,aku mesti minum banyak air kosong,sekurang2nya 3L setiap ari.Tapi aku ni jenis x minum air banyak,aku pon x taw kenapa.Hari ni dah masuk hari ke-6 aku minum herbalife,setiap hari aku hanya mampu minum 1.5L air shaja.
yg nilah set harbalife aku,ada sudu dan bekas untuk shake.Lepas kalau aku ada lebih duit aku nak beli satu set herbalife yg consist of formula 3,tea mix and omega herbalife baru cepat nak turun berat.heheh....x sabar2.Sekarang ni aku tak timabang lagi berat aku,Sangt2 berharap ada penurunan walaupun sedikit aku tetap bersyukur dan akan berusaha lebih lagi. hmmmmm..apa lagi kepada pengdiet2 sekalian yg berada di luar sana,marilah kita berubah kepada herbalife..hehhe.. P/s:aku x jadi ahli lagi,x leh nk jual,nanti aku dah jadi ahli korang jgn lupa beli kat aku k...harga boleh bincang..heheh...verangan nak jadi dealer herbalife r plak...hehewhewhwehew..
muke sedeyh :( x leh makan kfc dah...diet,mesti berdisiplin...haiiippp...

4 comments:

dhiera said...

nanti share la progress nya macam mane ye..

cik CT said...

dhiera-sure,nt sy share...kalo x menjadik malu yo..hheheh

mikeyvio said...

sy pon amek herbalife! :D
naik 4kg dlm msa smggu! bestnya! :D

cik CT said...

mikeyvio:cepatnye naik..hheheh...nak naik mesti senang,tapi kalo nak turun susah sgt...aishhh