penGikUTkU

Thursday, February 10, 2011

february???

assalamualaikum....

lama x post kat cni,bile tgk blik entry yang lepas dah sebulan dah x conteng 2 kt dalam blog nih.Agaknye ,pas ni saya nak pos sebulan sekali je lah,Blog nih bukannye best sangat pon.(padahal x de idea nak tulis ape)

Jap ek...cube korang tgk ejaan febuari kat atas tuh...btol ke cam tuh nk spell febuari in english...(hahah..trok english den nih).

ok bukan ejaan febuari yang nak saya cite kat sini,tapi nak cite sket pasal keistimewaan bulan febuari dalam hidup saya terutama pada tahun ni.

1 feb.....my abah's birthday,sangat bes,bile kitorang 1 family smbut birthday abah,walopon buat kat rumah aje,tapi tetap happy.Nampak muka abah sangat gembira,walopon umur abah dah nek ke 63 tahun abah tetap sehat n cool...alhamdulillah.Pada umur abah yang skarang nih,abah tetap ensem dengan memakai gigi palesu yang x tercabut time makan sebab pakai pelekat pepsodent.

abah tgh tunjuk gigi palesunye dgn bangga...


kek untuk abah,kat tepi2tuh adlah tangan orang yang dah melanyak sume kek

4 feb......kenduri time,kenduri akikah dan berendoi si kecik AYAT.Sangat seronok,walopon x ramai ahli keluarga yg datang sebab buat kenduri ari jumaat,tapi tetap meriah.Ape yang paling saya suke ialah buaiyan ayat yang dihias cantik oleh mak cik2nya.












14 feb....valentine day...ish2.X sambut pon.Mane leh sambut,bedosa.Jangan r sebok2 nak sambut plak ye kawan2...tarikh nih x istimewa pon senanye..heheh


15 feb........maulidur rasul,ha yang nih patot sume umat islam sambut.Hari keputeraan Nabi Muhammad SAW.Pada hari ini lebih baik banyak beselawat ke atasnya dapat gak pahala kat kita..ye x???kawan2....

2 comments:

~eZmALiZa~ said...

jgn lupe..13 feb ni ade hari istimewa..hehehe.. :D

cik CT said...

elelelele...besday die lah tuh,lupe plak nk snaraikan kt post tu...heheh