penGikUTkU

Saturday, March 26, 2011

inCiK MErOnG BEb

korang..korang,aku kan dah tgk cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA.heheh...
segan je nak cite,padahal orang len dah tengok lame dah.Aku plak baru sekarang nih dapat nak tgk..eeee..segan2...

x kesah r nak cite gak,tengah hari tadi aku pegi JITRA MALL g tgk cite ni lah.Aku pegi betiga ngan kawan aku,ain ngan trex.Ketiga2 manusia yang pergi sebenanye x dek duit pon,Bukan x dek duit langsung tapi x kuarkan lagi kt dalam bank tu ha.(ape?ingat ktorg meskin sgt ke?heheh).Sampai2 je kt jitra mall ktorang pon trus berlari mendapatkan mesin ATM AM BANK yang tesergam indah kt situ.kami pon try r nak kuarkan duit,tapi mesin tuh telah menipu ktorang,rupa-rupanye mesin ade prob.Cam ne nak g tgk movie nih,aku ade rm8 je kt dlm dompet.Kawan2 aku yg lg 2 org adelah sikit duit deorang tapi cukup lagilah nak beli tiket wayang.Aku plak x cukup rm2,so,pinjam lah dulu duit kawan aku.

Maka dapatlah kami bertiga pergi menonton cerita HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA.WOW awesome cite nih mmg giler gempak,penoh dengan aksi.Aku cam x sangka MALAYSIA boleh kuarkan cite macam nih.Teknik CGI yang deorang gune mmg canggih manggih r.Tahniah r wat KRU production.kalo nak taw lebeh pasal citer nih kelik cni beb



p/s:cik nona kite dah tgk dah cite ni,mmg banyak mentos...haahh

p/s:blog nih dah ade button like mcm pesbuk tu lah..cube korang perhatikan btol2..heehheheh...like r kalo suke..

P/s:eeh blog nih dah ade shoutbox tegantong kt tepi tulah...korang nampak x??
cuber tgk btol2 ye..tinggalkan jejak anda kt c2 ye pas ni.

P/s:laaa..brAPe banyak p/s daaaaa...heheh....juz nak ckp slamat..slamat..slamat...bubbye..hepi reading

ok,tamat dah,x dek p/s dah....

9 comments:

LehaMY said...

saya pun baru tengok . hehehe . memang best la citernya. hehehe . thumbs up!

cik CT said...

lehamy:mmg best,,,,superbbb

lovine Fong said...

nak likes la~ :P (nak butng fb pulak kan)
LOVE nya....wuah.

cik CT said...

fong-like r kalo suke..heeh

ATikah Mustapa said...

salam...wa x duit pun usaha jugak nk tgok story ni..mesti sblum tgok story ni dah pkir2 nak makan popcorn kan....sambil2 tgok story...tapi dh x duit...tgok jela...kan2???betul x???

cik CT said...

atikah mustapha-hahah..beser r rtu,kalo bab cam nih,x dek duit nk bedal gak..hahah...pop corn x dek,blapo je lah kt dlm tuh,bile kuar2 je,tgk atm dah ok,cpt2 r kuar duit g makan plak,,,

~Cik Nona~ said...

x tau nak ckp ape...cite ni kelakar harharhar..askar org jahat kurus kering..prinsip archimedes(check balik ok)dan compare dgn maksud prinsip archimedes yg dikatakan oleh si mereng tu...paling x bleh blah..jihan miskin punye skrip hanya "Serang!!!!"harharhar..x lupa juga aksi org jahat nak tumbangkan menara yg si mereng dok atas tu..wahaha..juga x lupa aksi khir rahman(kemawas) culik puteri cina nek flying fox..sekian.

cik CT said...

aiyooo...its ok wat...sokong lah filem mesia,jgn sokong filem razak mohaideen.ngaaa

~Cik Nona~ said...

eh..kasar tol cik nona punye bahasa kat atas tu kan..ok..maaf kan cik nona ok..

btw...kenapa kita mesti sokong filem malaysia?penting sangat ke?kalau kita sokong pon, apa kita dapat?kru gak yg kayeee..dpt beli keta ferrari seketul sorang....kita? habes 10hengget duit ptptn/mara/jpa/yayasan je..lagipon camne nak sokong kalau cite cam hampeh..so far cik nona suka cite melayu arahan mamat khalid je..sempoi..tapi x tgk kat wayang..subscribe je kat astro 15 hengget bleh tgk satu kampung..huhu..x pon tunggu raye musti ada tayang kat tb..:)