penGikUTkU

Thursday, March 31, 2011

Kau SuKE TIdo kE?

kenape kite ngantuk waktu malam2?tapi masalahnya ada sesetengah orang tu,x kira waktu,siang ke mlam ke sume die nak bedal tido.Kenape jadi macam tu?

A)die jarang dapat tido.Mungkinkah die seorang ibu yang beranak lapan,yang terpakse berjaga malam sebab anak die menangis nak minum susu malam2

B)dia slalu x dapat nak tido sebab die sebok mentelaah pelajaran sebab nnt nak exam final.Setiap ari blaja.sebab tu dier x tido malam.

C)mungkin jugak dier ni CEO yang busy dengan projek berbilion2 ringgit,banyak bende die nk sain,nk sain cek,tender projek.uisy dasyat.sebok sgt nih.x de masa nak tido,tapi bile dier dapat tido.die mesti nak tido,walaupun x kira masa.

D)ooo,mungkin dier nih seorang pengawal keselamatan atau minah2 kilang yang keje shift mlm,malam tadi.Patut r die main bedal je tido siang macam tido malam.

E)mungkin jugak dier nih x keje ape2 pon,tapi sebok gak nk tido x tentu masa.Ye r kan,malam tadi tgk citer korea 13 episod sampai abes,pas tuh bergayut ngan pak we 1 jam.Sedar2 dah pukul 6 pagi.Sembahyang subuh,pas tu ape lagi bantai r tido sampai kol 4,5 ptg.bgun pon kejap nk sembahyang zuhur.Tido2 gak,solat jgn lupe.Sebenanye takut nnt mak Call tanye semayang x ari ni,nk menipu takut plak,sbb tuh yang sanggup bangun semayang zohor tuh.Teruk budak2 zaman sekarang,sampaikan sembahyang pun x ikhlas kerna Allah.

panjang pulak aku tulis untuk pilihan E tuh.Tapi anda tergolong dalam golongan yang mana satu A,B,C,D atau E.Ataupun anda x terlibat langsung dalam golongan seperti ini.Jika anda tak terlibat,tahniah diucapkan,kalo anda terlibat berubahlah ye.heheh..

10 comments:

Tatie Atikah said...

aku baru bgn tdo...a'ah aku suke tdo..ko mcm mne?

cik CT said...

tatie-of course i like to sleep,aku tido sbb nk tenangkan fikiran..hahah...

FiZ said...

hikhik....besela time student...samela kite..:p

cik CT said...

fiz-hik3...dah tobat x nak wat cm tu dah...heheh

~Cik Nona~ said...

tengah-tengah syok tido ade org mintak tlg wat payment online..hahaha..sian org tu..nak online punye pasal...haha

cik CT said...

2 r pasal...asal ko pnye berukband ko kene band ek tdi..

akugumbira & riang-riang said...

hahaha.. isomnia..

cik CT said...

isomnia..bahaye tuh babe..hehe

Sheeda Minhaj said...

tido memang best...oleh itu aku nak bg award utk ko ema..silelah dtg amek kat blog sye jika sudi..huhe

s h e e said...

agaga...sy x terlibat dlm pilihan jawapan...tp sy ske tito...kn besh tito...