penGikUTkU

Friday, December 2, 2011

Luahan Facebook.

menyampah plak aku tgk budak-budak ni dok main pesbuk.Terutama yang perempuan Tiap saat nak update.Nk tido,nak makan,nak dating.Yg tu aku bleh lah nak terima sikit-sikit,kalo dah sampai tahap ko gaduh ngan pak we ko,ko baik ngan pak we ko,ko terpukul pak we ko,ko pg dating ngan pak we ko pon ko nak update,ko mmg nak kena lempang dgn friend facebook yg ko add secara tiba2 dan orang yang ko add tu tak kenal ko pun.Ni sume nak nampak hot lah tu,g add sume orang.Dah lah tulis status macam tu,pastu gaya penulisan entah ape2,geli nak bace.

contoh gaya tulisan budak-budah yang ntah ape-ape(siap google ni)

tAk skEw ngOk tv p skEw ngOk rNcGan dy.. huk3..

hye zarm....sory da lme x on9 ms so x reply cmment la....ju chat jew...x jmpe dier kew??

hw lfe's,,??hope chat jew ea..if xchat,jgn lpe mkn mdcne tau,,,urm dh lme xupdte2 kn...bz ckit r...ari nie nk story pew ea...??

focus on stdy ea,,jgn noty2 tau..k r...smpai cnie jew..t kta story2 ag ea..jap ag nk blk U


Budak-budak ni jugak tak de keseganan langsung ,sume lelaki ajak chat sume dilayannye.Pastu bagi no tepon,kadang-kadang tu,orang laki tak mintak pun,tp die lak terhegeh2 nak bagi.Pleaseeeeeeeelahhhhhh...malu lah sikit wehhh...Lepas dah kenal sikit-sikit mula lah nak cerita semua masalah kat laki tu..What the tuuuuttttt..Ape ko dah x dek family,kawan perempuan or orang yang ade kat depan mata yang ko boleh nmpak ke nak di citekan masalah ko tu.Masalah die tu tak habes2 ngan masalah cinta,konon ramai sangat orang suko bona kek dio.aiyoooooaiiii.menyampah plak aku nak tulis entry ni.

Sebenanye banyak lagi nak tulis ni,tapi dah rasa menyampah plak nak tulis pasal bende ni,lebeh baik aku benti,kang rosak plak keyboard laptop aku ni ha aku hentak.Nanti dah rasa x menyampah aku smbung entry ni.

P/s:yang ni bkn entry nak kutuk perempuan,aku jugak seoarang perempuan.Aku malu tgk orang perempuan macam ni.Harap sangat,adik-adik,kakak-kakak kat luar sana tak yah lah buat macam ni.Sama-sama jaga maruah diri ok.love u alllzzz...

12 comments:

cik pinaz said...

hehehe .. relaks yer .. biasa la tu budak baru nak besar .. thanks follow pnaz eyh :)

cik CT said...

cik pinaz:dulu saye bru nak besar x dk lah plak mcm ni...huhhu..same2 pinaz

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..pening kepala sis baca ayat tu.tak phm singkatan perkataan org muda2 ni.hehe

baik awak remove je dia klu tak kenal da klu berkawan di fb buat awak bertamah dosa tak suka tgk perlakuan dia.sis pun ramai jek dah unfriend budak2 skrg ni.mls sis nak tgk cerita jerawat, eyebag dan entah apa2 yg merapu .

cik CT said...

@kak LM:betol jugak cakap akak kan.Pas ni nak remove je budak2 mcm ni..

Thanks kak sudi komen,saya mmg dah lama suke baca blog akak..

hati♡ said...

mcm2 ye.. sabar je lah ye.. hehe

kalau kusut kan kpl jgn dilayan.. ^_^

cik CT said...

@hati:mmg x dilayan..dah remove dah..hahah

cik pinaz said...

pnaz nak tiggal jejak dekat shout mix tapi tak boleh sebab skrin pnaz kecik je .. huhu

amirahyusoff said...

drpd post camtu lebih baik dia tak post apape.. buat malu diri sendiri =,='

cik CT said...

@pinaz:awatnye skrin kecik?cam ne tu?heeheh..anyway,thanks singgah blog ni k...


@amirahyusof:hmmm..btol3..

mikeyvio said...

yeah!! bdak2 smntara nk dpt akal. :) haha..

Eein Azryn said...

haha. naik penin kepala baca status camtu kat fb. tah pape.

Syun said...

saya pun ada kawan sebegitu kat Facebook.Tiap jam update status pasal dia ngan boyfriend.Saya hanya 'unsubscribe' profile dia.hehe =)