penGikUTkU

Thursday, March 12, 2009

kesah budak yg nk balik umah.....prt2


wow....
syonoknyer dapat gak aku blik umah walopown cuti sekejap tapi besh....
abesh jer english class ari kamis tuh aku trus blik ostel makan ,smayang n ready nk blik....
then nek bus trans kol 9 mlm ngan ain...
dri kangar nk pg semban amek maser about 9 jam....nk tdor dlm bus x seleser sgt...tp tdo jer lah...tu pown x lena...x macam budak kt seblah aku tuh...dier ley tido dri kangar sampailah ke semban...aku x tau lah dier smbung blik ker x bler aku dah turun kt semban tuh...huhuhuhu...
Biler smpi kt semban dlm kol 5 pagi.... abah aku x smpi agi nk jemput aku...so...kener lah tunggu lg stgh jam...bler abah aku smpi jer ak trus nek kete.....(yerlah nk smpi umah cepat ngantuk sgt dah nih)...tapi abah aku nih benti lak sekejap nk smayang subuh...aku pown join lah skali smayang subuh jemaah kt c2...walopon ngantuk ku teruskan jugak...huhuhuhu...abesh jer smayang kami pown meneruskan perjlanan...huhuhuhu....isy abah nih nk mkan roti canai plak dier...hmmm x perlah aku ikowt jer...tapi aku sowh abah bungkus jer...sbb aku dah x larat dah tem tu...abesh proses membeli roti canai...barulah ktorg gerak smpai umah...leger skek dah smpi umah...
sampai kt umah.....salam mak n trus carik anak buah aku yg baru tuh...tem tuh dier tgh tido...comey sgt kurus jer cam ibu dier...

pastu aku pegi sarapan n tido....zzzzzz.....bru tenang skek nk tdo.....pastu aku tejage dalam kol seblas camtulah...sbb si lutpi nih nangesh plak...tensen aku budak nih...budak nih kuat nanges skek smpi serak2 dah sore dier...hmmm...layan kan ajerlah....petang tuh kakak aku palk blek...Yati...huhuhu...rindu gler kt dier nih...yg beshnyer dier seap belikan aku bju kurung tuk kenduri berendoi n akikah ci luthfi tu ha...hmmm...cantik sgt baju tuh...tq yer beb huhuhuhu....(t aku bayar balik)......besoknyer(ari sabtu) sumerkakak n abang aku balik...so lengkaplah sumer adik beradik aku.....ari ahad tuh kenduri...adoih letih btoi....yg paling sebok ari tuh ialah...angah...huhuhu...yer lah kan dier nih ketua tem ari tuh...abeh sumer dier uruskan...x sempat dier nk pakai bju yg baru dier buat tuh....x per r ngah...tanper ko...musti kenduri nih x bejlan lancar...huhuhuhu...thanks angah...tapi ktorg tem ari tuh...x lepas peluang lah nk pkai cecantik....


abesh jer kenuri ktorg lah kene kemaskan...yer lah kan saper lagi nk kemas umah ktorg...huhuhuhu......alamak aih...esoknyer tuh dah nk balik.....(isnin)....hmmm...sumer org dah balik ari senin siang tuh...aku jer balik ari isnin malam..hhuuhu...x nak balik....tapi hakikatnyer kener balik gak....dari terminal 2 semban kol 11 mlam....n sampai kangar kol 7 lebey....cam beser tido kt dlam bus cam x tido jer.....smpai ostel trus wat repot...hahahah...report yg dlm episod yg ari tuh....x siap agi sebnarnyer....tp dgn penuh tawakal n istiqamahnyer aku berjayer menyiapkan nyer....yeahhhhhhh.....

dah tamat dak citer nih.....biler tah nk blik umah lagi....aper2 pown cuti nih mmg besh....

THE END......

2 comments:

bila hatiku berbisik said...

panjang nye story awak ni ye...cam x best jer balik umah haha....

juz a lil bit..... said...

besh lah awk....wakakaakak...